Visie

Tuinarchitect Jörn De Leeuw: “Voor mij is een tuin een extra kamer bij je woning. Omdat die het verlengde van de woning is, moet goed worden nagedacht over een passend ontwerp. In elke realisatie streef ik naar een doordachte en evenwichtige mix van lijnen en doorzichten, hoogtes en laagtes. De natuur vormt daarbij een magnifieke bron van inspiratie, maar kopiëren doe ik niet. Een tuin is goed aangelegd en ziet er verzorgd uit, met een mix van rechte en veel organische vormen. Die organische structuren vormen de rode draad in elk ontwerp.”

“Een wezenlijk verschil met architectuur is dat ik als tuin- en landschapsarchitect met levende materie werk. Een tuin verandert elk seizoen en evolueert net als de eigenaars mee met de tijd. Daarop voorzie ik mijn ontwerp, zodat de tuin het hele jaar door aanspreekt. Het is een tuin die de bewoner uitnodigt en de bezoeker een wowgevoel bezorgt.”
Tuinarchitect Jörn De Leeuw zorgt voor een volledige begeleiding van je tuinproject. Zowel tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud.

tuin architectuur

Tuinarchitect Jörn De Leeuw verzorgt het ontwerp van jouw ideale tuin. Jörn neemt de nodige afmetingen van de tuin en luistert naar jouw wensen en dromen. Vervolgens wordt er op basis van het gesprek een voorontwerp opgesteld, waarna het uiteindelijke ontwerp wordt gemaakt.

tuin aanleg

Het staat je vrij om nadien zelf de aanleg van de tuin en het onderhoud te organiseren, maar je kan ook een beroep doen op ons voor de volledige begeleiding van je tuinproject. Hiervoor werkt tuinarchitect Jörn samen met deskundige partners.

tuin onderhoud

Een goed ontwerp staat of valt met een aanleg volgens de regels van de kunst en vooral met een degelijk onderhoud. Dankzij een onderhoudsvriendelijk ontwerp kan Jörn De Leeuw dat tot een minimum beperken. Twee grote onderhoudsbeurten per jaar moeten volstaan om te kunnen blijven genieten.

werkwijze

Klaar voor de realisatie van jouw droomtuin? Jörn De Leeuw vertelt je hoe dat verloopt; van kennismaking tot oplevering.

1. kennismakingsgesprek

In dit gesprek peil ik naar je wensen en bespreken we de mogelijkheden van je tuin. Het is belangrijk om aan te voelen dat er een klik is tussen ons, dat mijn stijl aansluit bij wat jij voor ogen hebt zodat we in vertrouwen kunnen werken.

2. opmeten

3. voorontwerp

4. definitief ontwerp

5. Tuinaanleg

6. Tuinonderhoud